Неактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зірка
 

Восьминіг - головоногий молюск, хижак. Веде, переважно, придоний спосіб життя, але деякі види мешкають у товщі води.


Восьминіг заселяє всі тропічні і субтропічні моря та океани, від мілководдя до глибини 100—150 м. Полюбляє скелясті прибережні зони де відшукує печери для проживання. У 2007 році учені виявили «антарктичного восьминога».
Молюск має коротке, мʼяке тіло. Ротовий отвір знаходиться по середині у місці, де сходяться його мацальця. Рот складається з двох могутніх щелеп, що нагадують дзьоб папуги. У глотці розташована терка, що допомагає перетирати їжу.
Кожне мацальце восьминога має до 10 000 смакових рецепторів, що допомагає молюску визначати їстівність предметів.
Середня довжина восьминога - 90 см, максимальна до 1,3 м у самців і 1,2 м у самиць. Тривалість життя - до 4 років, в середньому рік - два.

1000 Знаків